Termopane - tipuri de termopane

    Asa cum am mai spus si in pecedentele articole termenul termopan sau termopane are o semnificatie  vasta in perceptia oamenilor."Termopane" inglobeaza o gama larga de profile din care se pot realiza ferestre,usi sau divese elemente de tamplarie.Aceste profile sunt confectionate din materiale precum : aluminiul cu sau fara bariera termica, lemn simplu sau lemn stratificat sau din  PVC

Din punct de vedere al izolarii termice, cel mai bun coeficient de izolare il au profilele de PVC, datorita faptului acestea sunt prevazute cu spatii libere intre peretele exterior si cel interior,numite si "camere de aer" dar si faptului ca imbinarile la colturi sunt realizate prin sudare si nu prin strangere si in special  ineritei termice specifice maselor plastice.
Din punct de vedere al costurilor, cele mai ieftine sunt lemnul simplu si aluminiul fara bariera termica, insa slaba rezistenta in timp a primului si coeficientul mic de izolare al celui de-al doilea le fac solutii nerecomandabile. Dintre celelalte cel mai accesibil este PVC-ul alb, dealtfel si cel mai utilizat in cazul locuintelor familiare de tipul apartamentelor de bloc.

Din punct de vedere al variatiei coloristice, esteticii si posibilitatilor arhitecturale, aluminiul este lider detasat, putand fi obtinut intr-o gama nelimitata de culori, cu un luciu specific metalelor, rezistenta deosebita la variatiile de temperatura si posibilitatea obtinerii celor mai ample deschideri si celor mai diverse forme atipice (trapez, triunghi, arc de cerc, cerc).

Din punct de vedere al rezistentei in timp, profilele de lemn stratificat au o garantie medie de 10 ani, cele de PVC de 40 de ani, iar cele de aluminiu de cel putin 50 de ani.
In functie de cerintele specifice la care trebuie sa se alinieze tamplaria dumneavoastra precum si de bugetul disponibil sunteti in masura acum sa alegeti sistemul care va avantajeaza cel mai bine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu